Skip to content
Handlevogn
Close minicart
Handlevogn din er tom.

Kverneland Bil AS overtar Laastad & Co. AS i Haugesund og Sunnhordland

Kverneland Bil og Laastad Invest er blitt enige om en avtale hvor Kverneland Bil overtar Laastad & Co. AS, en styrking av Kvernelands markedsområde som går fra Oslo til Bergen.

Laastad forhandler Volvo, Mazda og MG i Haugesund og Sunnhordaland. Det familiedrevne selskapet har vært bilforhandler i 78 år, og vil gli fint inn i familieselskapet Kverneland som har 102 år bak seg i bransjen. I dag representerer Kverneland Bil både Volvo, Mazda, MG og seks andre bilmerker, og er allerede godt etablert som Ford-forhandler i Haugesund.

Bjarne J. og Haakon Laastad fra Laastad Invest er godt fornøyde med transaksjonen.
– Vi har helt siden 2017 visst at konsolidering har vært et mulig scenario, og har de siste årene rigget oss deretter, blant annet gjennom en skikkelig opprustning av bilanlegget vårt på Spannaveien, som nå sikrer oss en god leieavtale, sier Bjarne J. Laastad.

Laastad & Co har i flere år vært blant de norske Volvo-forhandlerne med best resultater, og ligger også over landsgjennomsnittet på Mazda og MG. Laastad Invest har hatt mulighet til å bli med videre med en eierandel på 49%.

– Jeg ønsker imidlertid nå å fokusere 100% på Laastad Invest og Laastad Eiendom, og alle de mulighetene som ligger der. Derfor er vi glade for at Kverneland Bil nå overtar som ny eier av hele driftsselskapet. Dette er en aktør som passer godt inn i driftsmåten og kulturen til Laastad & Co, og som samtidig ser store muligheter i synergiene som ligger i oppkjøpet. Vi er derfor trygge på at dette vil være til det beste både for kunder og ansatte, sier Haakon Laastad.

Daglig leder Leif Inge Bjerknes i Laastad & Co. sier de alltid har hatt et godt og fruktbart samarbeid med Kverneland, og ser frem til å bli en del av Kverneland Bil.
– Vi er komfortable med at det er Kverneland som overtar, og sikre på at dette vil sørge for at vi får god drift videre og at våre kunder og ansatte vil bli godt ivaretatt.

Kverneland Bil er allerede etablert som Ford-forhandler i Haugesund, og forhandler de samme bilmerkene som Laastad i andre byer og tettsteder. Selskapet har over hundre års tradisjon som bilforhandler og bilverksted, og en solid plattform for langsiktig drift med fornøyde kunder.

Adm. dir. Helge Ellingsen i Kverneland Bil ser frem til å drive flere merker i Haugesund, og er glad for å utvide bildriften i denne regionen.
– Vi er godt etablert med Ford i Haugesund, og ser gode synergieffekter med å øke merkeporteføljen i Sunnhordland.
– Bilbransjen er i stor endring. Nye distribusjonsformer, økt digitalisering og konsolidering i bransjen krever samarbeid og koordinert drift på stadig flere områder, sier Ellingsen.
– Volvos nye elektriske personbiler gir store muligheter for oss i en større region. Oppkjøpet passer veldig godt sammen med vår Volvo, MG og Mazda-virksomhet i andre regioner, og tilrettelegger for et enda bedre og tettere samarbeid med de respektive importørene, fortsetter han.

Ådne Kverneland legger til at oppkjøpet styrker Kverneland Bil som en betydelig aktør i bilbransjen og passer godt inn i selskapets vekststrategi.
– Med Haugesund og Sunnhordland i tillegg til våre avdelinger i Stavanger-Sandnes, Bryne og Kvinesdal, samt Volvo Car Stor-Oslo, er vi en betydelig aktør for Volvo og oppnår gode stordriftsfordeler, sier Ådne Kverneland.

Gard Ådne Kverneland understreker viktigheten av at Kverneland Bil, som Laastad, er et familiedrevet selskap som utøver sitt eierskap gjennom nærhet og engasjement i drift.
– Selskapene er tuftet på samme verdigrunnlag, og har lenge hatt et godt kollegialt samarbeid på mange nivåer. Laastad har vist en imponerende evne til å skape en kultur og merkevare som står sterkt i regionen.
– Vi tror Kverneland som ny eier vil bli godt mottatt av de ansatte i Laastad, og vi gleder oss til å møte nye gode kunder. Dette blir en stødig og framtidsrettet løsning for alle parter, føyer han til.

Rita Kristin Broch, administrerende direktør i Volvo Car Norway, ser på oppkjøpet som en naturlig konsolidering i denne delen av landet og er fornøyd med at Kverneland nå styrker sin Volvo-satsing.

– Volvo har en fremtidsrettet strategi med nye konsepter, modeller og distribusjonsplaner, og vi ser på konsolidering som et viktig og riktig steg for å sikre et konkurransedyktig forhandlernettverk i fremtiden. Vi samarbeider tett med våre forhandlere for å skape en fremtid som sørger for at Volvo-handelen forblir lønnsom og fortsetter å ligge høyt på kundetilfredshet. Dette skal vi få til ved å møte kundenes forventninger til kjøp av nybil, bruktbil, tilbehør og servicemarkedstjenester på en god og unik Volvo-måte, sier Broch.

– Vi vil takke familien Laastad for den flotte innsatsen og det engasjementet de har vist for Volvo i Norge, det har virkelig vært helt unikt, avslutter Broch.

Mazda ønsker først og fremst å takke Laastad familien for et meget godt samarbeide så langt, sier administrerende direktør Karianne Westby i Mazda Motor Norge. De har på kort tid vist seg frem som en offensiv og fremoverlent forhandler med de rette verdier. Når et salg nå ble en realitet, er vi veldig fornøyde med at kjøperen ble Kverneland Bil som Mazda allerede har et godt samarbeide med. Vi ser også frem til å fortsette samarbeidet med det operative teamet som er hos Laastad i dag.

Administrerende direktør Jan Kåre Holmedal i MG (Norwegian Mobility Group) er godt tilfreds med Kverneland som representant for MG på Haugalandet og er sikkert på at MG kundene blir ivaretatt på en utmerket måte av en aktør som er opptatt av å skape fornøyde MG kunder. Vi er glade for MG nå håndteres av Kverneland fra Haugalandet til Lister.

____

Laastad & CO er lokalisert i Haugesund og med avdeling i Odda. Selskapet representerer Volvo, Mazda og MG og omsatte i 2022 for 454 mill. og har 55 ansatte.

Kverneland Bil AS inngår i konsernet Kverneland Investering AS, som omsetter for ca. 5,5 milliarder i et normalår og dermed er en av de største privateide bedriftene utenom oljenæringen med hovedkontor i Rogaland. Bilselskapet Kverneland Bil representerer Ford, Volvo, Polestar, Mazda, MG, Alfa Romeo, Fiat, Jeep og Voyah. Selskapet har avdelinger i Bergen, Haugesund, Stavanger / Sandnes, Bryne, Kvinesdal, Lyngdal, Mandal, Kristiansand og Oslo. Selskapet forventer å omsette for ca. 4,5 milliarder i 2023 og har om lag 600 ansatte.